8.4.11

Plantele etnobotanice continuă să facă victime

Tigarile cu etnobotanice sunt la fel de periculoase ca drogurile injectabile.Ţigările cu plante etnobotanice fac victime în rândul românilor.

Până atunci însă, mii de tineri continuă să consume etnobotanice, efectele fiind devastatoare. Dacă unii le consideră mai uşoare decât drogurile ilegale, alţii spun că etnobotanicele sunt mult mai periculoase – cei care consumă etnobotanice timp de un an au starea celor care se droghează cu heroină sau cocaină de ani buni.

1300 consumatori de etnobotanice spitalizaţi într-un an


Este imposibl de calculat câţi tineri români consumă etnobotanice şi câţi au probleme din cauza lor. Conform Ministerului Sănătăţii, în anul 2009, peste 1300 de persoane, în special tineri, au ajuns la spital în urma consumului de droguri legale. Desigur, aceştia sunt doar cei care au recunoscut ce au consumat. Anul acesta, la spitalul de urgenţă din Iaşi a ajuns zilnic cel puţin un tânăr consumator de plante etnobotanice.  

Tot mîn 2009, etnobotanicele ar fi provocat 30 de decese în rândul românilor. Desigur, nimeni nu ştie câte accidente de circulaţie, sinucideri sau omoruri au avut loc din cauza acestor droguri. Mai ales că dependenţii sunt în stare de orice pentru a-şi propcura următoarea doză. Conform unei statistici publicate de Poliţia Capitalei, multe spargeri, tâlhării şi furturi sunt săvârşite de clienţii magazinelor de vise.

„La noi nu s-a făcut nimic”


La începutul anului 2010, 43 de plante şi substanţe vândute în magazinele de vise au fost interzise. Nicio problemă pentru proprietarii acestor afaceri, care au găsit noi plante halucinogene netrecute pe listele celor interzise.

Unele primării au interzis funcţionarea magazinelor de vise, însă proprietarii au deschis procese şi şi-au recâştigat în instanţă dreptul de a vinde etnobotanice pentru că afacerile lor nu încalcă nicio lege.

Pe lângă faptul că nu a reuşit să interzică plantele periculoase, statul nu a demarat nici campanii de prevenire a consumului.  Preşedintele executiv al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIAD) România, Gigel Lazăr, a criticat lipsa de reacţie a autorităţilor, care ar fi putut folosi banii strânşi din taxa pe viciu pentru „proiecte alternative în privinţa drogurilor”.

„În 2008 a început în Europa acest scandal al comercializării produselor, iar la noi nu s-a făcut nimic. În ţările din UE au fost reacţii imediate, dar în România s-a ajuns acum la peste 150.000 de consumatori de substanţe etnobotanice şi o lipsă profundă de informare privind pericolul consumului lor. Statul trebuie să-şi asume această reacţie tardivă”, a declarat Gigel Lazăr.

Cât costă substanţele etnobotanice şi ce efecte au


Până când se vor lua măsuri concrete pentru interzicerea lor, plantele etnobotanice rămân legale şi se vând la preţuri pe care şi le permite aproape orice tânăr român.  Un plic de 50 de grame constă între 10 şi 80 de lei, în funcţie de conţinut, dar se poate ajunge şi la 650 de lei pentru numai cinci grame din faimosul Special Gold.

Efectele drogurilor legale sunt asemănătoare cu ale celor ilegale: halucinaţii, dureri de cap, anxietate, ameţeli, stări de confuzie şi pierderea identităţii, febră, hipertensiune şi alte tulburări cardiace, dar şi respiratorii.

 


SMS-URI GRATIS

http://www.mobilissimo.ro/stiri-inedit/sms...-yahoo_409.html


Atentie! Numarul se introduce sub forma: 407XX XX XX XX

Momentan e formatul beta si sunt permise 5 SMS-uri in 24 de ore

Cum fac sa-mi cresc numarul de vizitatori (pe blog)?!

Ei bine numarul vizitatorilor pe blog  nu m-a interesat niciodata si nici nu prea ma intereseaza (deocamdata). Am inceput si continui sa scriu pentru mine si pentru prietenii mei, cu mici scapari (mai zic de o camera radar pe E85, mai tin la curent consatenii – plecati la munca in strainatate – cu stadiul lucrarilor la parc, etc).
Sunt acolo, in spatiul virtual al internetului, o multime de oameni si site-uri mai mult sau mai putin in tema, care dau tot felul de retete de succes, te invata cum sa faci bani din blog, etc. Unele lucruri sunt de bun simt si nu trebuie sa fii un geniu sa-ti dai seama de ele. De exemplu sa pui taguri (cuvinte cheie) cat mai potrivite, sa folosesti constructii de genul “cum fac sa am trafic?”, sa scrii zilnic, etc. Sfaturi din astea gasiti peste tot. Despre altceva vroiam sa va atrag atentia.
Pe Trafic.ro gasiti cateva tool-uri (ustensile in traducere libera, programele de care sa va folositi) foarte interesante: “statistici cuvinte cheie” si (cel mai violent) “trafic fight“. Primul iti arata cam de cate ori a fost cautat un cuvant cheie, pe site-urile romanesti, pe o anumita perioada. Al doilea pune la duel doua cuvinte cheie si are ca rezultat numarul de cautari pentru fiecare dinte cele doua cuvinte. Cuvantul cu cele mai putine accesari pierde. :)
De exemplu (pentru “trafic fight”) incercati “mondenii” vs. “carcotasii” si vedeti ce iese! :)
A… era sa uit de ce am scris postul asta. :) La “statistici cuvinte cheie” puteti afla daca un tag pus de voi e viabil sau nu (adica daca este un cuvant cautat); astfel, pe viitor, puteti sa va alegeti mai bine cuvintele cheie asa incat sa apareti mai usor pe motoarele de cautare (ex google) si blogul vostru sa fie gasit mai repede!
Sper ca v-am fost de ajutor! Oricum satisfactia cea mai mare o ai cand scrii fara sa urmaresti la fiecare 30 de minute cati utilizatori au mai vizitat blogul tau in ziua respectiva! Bineinteles ca e o incantare cand, la sfarsitul zilei, iti gasesti post-urile comentate iar numarul vizitatorilor a depasit cu mult “your personal best” (recordul tau personal).

Cum sa faci un site?

Am obsevat ca acest post este foarte citit in ultimul timp, de vina par sa fie cuvintele Cum sa faci un site? cautate pe google. Este motivul pentru care m-am hotarat sa fac un update la acest post.
Cum sa faci un site? se adreseaza in special incepatorilor, este motivul pentru care ei cauta in google aceste cuvinte.
La inceput trebuie sa va ganditi ce doriti de fapt si ce cunostinte aveti.
Stiti ce inseamna gazduire? Stiti sa lucrati intr-un editor WYSIWYG (what you see is what you get)? Stiti PHP sau decat HTML? Vreti un site personal sau ceva mai complex? Ce stiti despre securitatea site-urilor?
Sunt intrebari care trebuiesc puse si la care trebuie sa cunoasteti raspunsul.
Sa incepem cu timpul.
Cel mai rapid si usor
Un cont pe Twitter, se face in cateva secunde si deja aveti un loc in care sa scrieti cu ajutorul mesajelor, un mesaj poate sa aibe un maxim de 140 caractere, aici este si farmecul, sa incerci sa spui cat mai multe in cat mai putine litere.
Dupa ce faceti un cont pe Twitter pentru a promova contul este bine sa il inscrieti in director-ul de conturi Twittere.ro
Cel mai rapid si usor este sa va faceti un blog pe o platforma Blogger , WordPress sau o varianta romaneasca precum Haipa. Nu este nevoie sa stiti programare, nu este nevoie sa ai gazduire, trebuie doar sa-ti faci cont si in cateva minute ai blogul (site-ul) tau.
Rapid
Cumparati gazduire si domeniu, de obicei se misca bine baietii, dar dureaza mai mult cu domeniul, va recomand domeniu .ro, mai ales daca site-ul va fi in limba romana, il platiti o data si va fi al vostru definitiv, merge bine si un domeniu .com, se poate plati pe mai multi ani, sfatul meu este sa nu alegeti .info, s-au dat multe gratuit si s-a abuzat de ele, daca doriti sa inscrieti site-ul in directoare, cele .info sunt mult mai prost vazute decat cele .com sau .org . Mai demult era un mit, sau este adevarat, cica google ar acorda o importanta diferita domeniilor, adica .gov sau .com ar avea un oarecare avantaj fata de .info. Inca un sfat, la domeniu sa alegeti IP dedicat, pretul ar fi 1 EURO/luna.
Daca aveti domeniu si gazduire (sa includa Baze de Date), pentru a avea un site cat mai rapid trebuie sa va folositi de o platforma CMS gratuita sau de una WordPress.
Platforme CMS gratuite sunt: Drupal, Joomla, TYPO3, Dolphin, e107, Mambo, Nucleus, etc. Eu am folosit e107, dar acum 5-6 ani, stiu ca era usor de folosit si de instalat, mai stiu ca Drupal si Joomla au suport in limba romana, s-ar putea ca si celelalte. De mentionat ca sunt CMS-uri gratuite mult mai complexe, precum Zen Cart, osCommerce, PrestaShop sau Magento dar acestea se folosesc pentru magazine online, noi suntem incepatori, le lasam pentru mai tarziu.
Deci, sa revenim. Avem gazduirea, domeniul si acum unul dintre CMS-uri. Majoritatea se instaleaza usor, se copiaza fisierele pe server prin FTP, se face baza de date, de multe ori trebuie doar modificat in fisierul config, numele si parola, iar baza de date se creaza singura, daca nu este asa, inseamna ca trebuie intrat in Cpanel unde avem gazduirea si acolo exista posibilitatea sa cream o baza de date, user si o parola, apoi atribuim bazei de date userul pe care il dorim. De obicei fisierul de configurare dupa ce este modificat cu user si parola trebuie redenumit. Toate CMS-urile au un fisier de ajutor (readme, help, install, etc).
Pentru FTP se pot folosi o gramada de programe: CoreFTP, Classic FTP, Cyberduck, FileZilla, Dreamweaver, in afara de ultimul, toate sunt gratuite. Fisierele se pot pune prin FTP si din Cpanel dar este mult mai usor cu un client FTP, apropo, si Total Commander merge la asa ceva. Mare grija cu parola de la FTP! nu o salvati pe calculatoare partajate si cu altcineva.
Pe langa CMS-uri mai sunt si platformele pentru bloguri, cea mai renumita, raspandita si cred ca cea mai buna, este WordPress. Se instaleaza usor si incepand cu versiunea WordPress 2.7.0 update-urile la noile versiuni se fac din Dashboard (panoul de control).
Avantajele la aceste platforme, ma refer in deosebi la WordPress, ca am stat cu mouse-ul mai mult pe ea, este acela ca ai o gramada de Theme (designul site-ului/blog-ului) si Pluginuri. Vrei statistici – instalezi Counterize, vrei antispam – instalezi Akismet, vrei numerotare la pagini – instalezi WP-PageNavi, sunt mii si mii de pluginuri si theme care va ajuta sa faceti ce doriti cu aceste CMS-uri.
Complex
Nu vreti sa folositi CMS-uri. Pai ori cumparati un site ori faceti voi totul de la 0. A doua varianta este complicata. Si la prima sunt probleme, tot trebuie sa stiti ceva notiuni generale, sa aveti idee ce cumparati sau macar sa stiti ce sa le cereti celor care realizeaza site-ul.
In fine sa zicem ca v-ati decis.
Pentru gazduire se poate folosi si gazduire gratuita, cei mai buni acum cred ca sunt lx.ro, eu am folosit 3x.ro. Sfatul meu este sa nu folositi asa ceva, gazduirea nu este ca o masina pe care o folositi si ea se uzeaza, nu, gazduirea este ca un manz pe care il cresteti si cand ajunge cal de rasa, puteti sa ramaneti fara el, niciodata nu a fost al vostru. Puteti gasi gazduire cu baze de date la 10 Euro/luna.
Sa zicem ca v-ati decis si ce fel de gazduire veti avea.
Indiferent ca ati ales un site cumarat sau va faceti unul de la 0, trebuie sa invatati HTML, PHP, CSS, JS, VB si MySql, mai ales daca alegeti sa il faceti voi. Daca vreti mai rau, se poate, va bagati pe ASP.NET si baze de date de la Oracle.
Daca doriti Flash, eu nu ma bag, m-am jucat cateva zile si nu mi-au placut rezultatele. Dar sunt o gramada de tutoriale.
Sa revenim. Deci trebuie sa invatati HTML, PHP, CSS, JS, VB si MySql. Eu spun ca din carti este cel mai bine, sunt usor de citit si au o gramada de exemple, de preferat de la editura Teora.
Daca doriti sa invatati online, atunci un tutorial bun pentru HTML se afla aici, sunt vreo 11 pagini. Pentru PHP este mai complicat, cel mai bine ar fi sa incepeti de aici. Pentru CSS sunt aici cateva notiuni.
Daca cunoasteti limba engleza, atunci aveti ce citi pentru cateva vieti.
Pentru inceput puteti apela la ajutorul editoarelor web de genul WYSIWYG. Ce fac astea? Pai stiu ele HTML si pentru voi, macar pentru inceput. Daca nu cunoasteti inca CSS sa faceti toata structura site-ului cu ajutorul lui, puteti folosi tabelele. Pagina web o faceti un tabel mare, impartit sa zicem in 3 coloane verticale, doua mici pe margini si una mai lata pe mijloc. Cele mici se folosesc pentru meniuri, cea lata din mijloc pentru content. Dimensiunile celor 3 coloane se pot da in pixeli, de exemplu 180 px cele doua coloane mici si 500 px coloana mare. Dar se pot alege si dimensiuni in procente, de exemplu cate 20% cele doua coloane mici si 60% coloana mare din mijloc. Tabela mare, cea care reprezinta pagina web, poate sa aibe dimensiuni fixe sau in procente, recomand in procente. Daca tabela mare are 90%, atunci cand este incarcata pe un ecran cu latimea de 800 px atunci va avea 90% din 800 px, daca este incarcata pe un ecran cu latimea 1024 atunci si tabela mare se mareste la 90% din cei 1024 px.
Editoarele web sunt gratuite sau nu. Unele bune pe bani sunt Dreamweaver, UltraEdit, PHPEdit. Editoare gratuite bune sunt PHP Designer 2007 Personal sau Kompozer
Sfaturi:
- blogul acopera aproape toate necesitatile de care ati avea nevoie.
- blogurile sunt foarte bine indexate de google.
- dureaza ani de zile sa invatati programarea care se afla intr-un blog si la care aveti acces gratuit.
- costa o multime de bani un site care sa faca ce face un blog cu cateva zeci de pluginuri instalate.
- nu cumparati gazduire web pana nu cereti parerea cuiva care are site gazduit acolo, nu va aruncati la spatiu si trafic nelimitat, nu exista asa ceva.
- se gaseste gazduire web de calitate si in Romania.
- daca alegeti calea usoara, un CMS sau Blog, incercati totusi sa invatati si ceva HTML, PHP si MySql, o sa aveti nevoie la modificat la theme sau pluginuri.
- este inflatie de directoare web, site-uri de matrimoniale, imobiliare, gastronomie sau jocuri. Alegeti cu grija domeniul pe care doriti sa porniti, este greu sa mai razbati acum pe un domeniu cu concurenta mare.
- este inflatie de bloguri generaliste, mult mai usor acum este pentru un blog facut pentru un anumit target.

Cum sa faci bani pe net?!

Tutorial pentru cea mai simpla si mai eficienta metoda de a castiga bani pe net: Fa-ti o Lista !!!

Daca vrei sa faci bani pe net sunt sigur ca prin cercetarile tale online asupra subiectului ai gasit si expresia "Banii sunt in lista!". In randurile urmatoare ai sa gasesti un tutorial pas cu pas despre aceasta metoda de a castiga bani pe net. Din experienta mea stiu ca aceasta este cea mai buna si mai prolifica metoda care iti va asigura un venit suplimentar pe termen mediu si lung. Daca vrei bani pe net ACUM ... poti sa cauti mai departe: acest tutorial nu este pentru tine.

Provocarile care te asteapta sunt doar 5 dar ai sa primesti tot ajutorul de care ai nevoie. Costul acestui proiect se ridica la fabuloasa suma de 1 dolar care acopera domeniu si hosting de calitate. Iata pasii pe care trebuie sa ii faci:

1. Inchirieaza un domeniu si un hosting
2. Creaza un squeeze page care converteste
3. Foloseste un ftp ca sa urci online noul tau site
4. Inscrie-te si seteaza un autoresponder
5. Trafic pentru cat mai multi vizitatori interesati

Inainte sa ne apucam de treaba vreau sa lamuresc cateva aspecte legate de banii care se pot castiga online cu aceasta metoda. Ca sa castigi bani pe net iti trebuie un cont de paypal verificat cu un card atasat. Numai asa ai sa te poti bucura de banii pe care o sa-i faci pe net. Recomand ING cu HomeBank si un card VISA Electron. Daca nu stii cum sa iti faci un cont de paypal ai sa gasesti in paginile acestui blog un tutorial. Metoda pe care o detaliez aici reprezinta crearea unei comunitati in jurul unei nise (la alegerea ta) si cel mai important aspect pe care vreau sa il remarc este legatura ta cu aceasta comunitate. Scopul tau este sa iti creezi o lista de persoane interesate de acelasi subiect cu care rezonezi tu cel mai bine. Nu trimite emailuri care nu ai legatura cu nisa pe care ai ales-o. Nu incerca sa vinzi ceva in primele cinci emailuri pe care abonatii tai ar trebui sa le primeasca automat (se pot seta usor emailurile follow-up din autoresponder). Nu uita ca abonatii tai au posibilitatea sa nu mai primeasca emailuri de la tine doar apasand pe un link care se afla obligatoriu la sfarsitul fiecarui email trimis. Incearca sa oferi bonusuri si articole de calitate pe care le-ai intalnit in cautarile tale online. Cand vrei sa le vinzi ceva (cu linkul tau de afiliat sau produsul propriu) foloseste titluri de genul: "Am gasit ceva online care sunt sigur ca te-ar interesa si pe tine" ...

1. Domeniu si Hosting

Nu se poate fara! Cel putin nu cu metoda asta de facut bani pe net. Eu am ales Godaddy si HostGator pentru ca sunt cei mai buni si ofera incepatorilor cele mai mari discounturi.

Pentru Godaddy iti alegi un domeniu reprezentativ pentru nisa ta sau numele tau (in cazul in care doresti sa te branduiesti ca expert pe aceasta nisa). Desi multi fug de domeniile .info acestea sunt ideale pentru un start cu cat mai putine investitii. Costul este de numai un dolar in primul an. Poti sa te inregistrezi aici daca nu ai cont:  http://x.co/LeJ4  Foloseste cuponul GETLUCKY pentru discount iar daca acesta nu mai este valabil cauta pe www.domainpromocodes.com cuponul care se potriveste cel mai bine comenzii tale.

Am ales Hostgator pentru fiabilitate si pentru spatiu nelimitat. Este ideal ca sa-ti gazduiasca online diferitele bonusuri pe care ai sa le oferi abonatilor. Poti sa te inregistrezi aici : adisaan.info/recomanda/hostgator Foloseste cuponul adisaan2011 pentru a beneficia de oferta cu numai un cent in prima luna. Pentru luna a doua abonamentul este de 9,95 dolari dar daca nu ai facut pana atunci nici macar banii acestia cu ajutorul listei tale atunci mai bine te apuci de altceva.

2. Creeaza un squeeze page care converteste bine

Poate cel mai intimidant pas din acest proiect. Din fericire am pentru tine o solutie simpla si eleganta. Iti pot oferi gratuit exact template-ul pe care il folosesc si eu ca sa aduc membrii noi in Comunitatea Romanilor care fac Bani pe Net. Il poti vedea online aici:  si te poti inscrie daca vrei sa primesti bonusuri si emailuri de la mine. Nu trebuie sa ai cunostinte despre html ca sa ai si tu un squeeze page asemanator. Template-ul este facut in asa fel incat tu trebuie doar sa modifici niste fisere txt din folderul cc. Acest template il poti descarca gratuit de pe blogul personal la pagina asta:

3. Despre FTP si spatiul tau de la hosting

Ca sa ai acces la spatiul pe care l-ai inchiriat de la hosting iti trebuie un client FTP. Eu folosesc Firefox si extensia FireFTP si nu m-au dezamagit niciodata. Setarile (link, username si password) pentru clientul tau FTP le gasesti in panoul de control de la hosting. Tot ce trebuie sa faci este sa stabilesti o legatura si sa urci online continutul folderului upload de la template-ul pe care l-ai personalizat.

4. Autoresponderul

Este inima acestui sistem pentru facut bani pe net asa ca acorda-i timp suficient pentru a intelege cum functioneaza. Din fericire nu te costa nimic si autoresponderul la care m-am oprit este mai eficient decat multe altele pentru care trebuie sa platesti bani seriosi in fiecare luna. Il gasesti la www.listwire.com

Un autoresponder bine configurat are setate emailuri de follow-up (o serie de emailuri pe care abonatul le primeste periodic si automat din clipa in care s-a inscris), o pagina de multumesc la care am sa revin in sectiunea destinata traficului si traking pentru a analiza comportamentul abonatilor tai: cine a deschis emaiulul trimis de tine, cine a citit si a dat clik pe linkul furnizat si asa mai departe.

5. Trafic

De departe cea mai importanta etapa a acestei metode de facut bani pe net. Fara trafic pagina ta online nu valoreaza nimic. Exista mii de metode de adus trafic catre pagina ta online dar aici nu vreau sa iti prezint decat 2 din ele. Sunt puternice, gratuite, la indemana oricui si cu rezultate surprinzatoare.

Prima metoda acopera traficul provenit din retelele de socializare (Facebook si Twitter) si blogosfera dar necesita putina indemanare din partea ta. Este vorba de pagina de multumesc despre care am vorbit putin mai sus. Pagina se seteaza in autoresponder ca fiind pagina pe care aterizeaza abonatul tau dupa ce a confirmat adresa de email cu care s-a inscris. Ideea este ca in aceasta pagina sa oferi un bonus valoros noului abonat daca acesta te ajuta si imparte cu prietenii sai de pe Facebook si Twitter pagina ta squeeze. Acest lucru se poate face automat cu ajutorul aplicatiei Trafic Share pe care o poti folosi gratuit (o perioada limitata de timp) inscriindu-te aici: www.trafic-share.com Aplicatia este in limba romana si vine cu o multime de tutoriale video care iti arata cum sa o folosesti la potentialul maxim.

Daca nu stii ce bonusuri ai putea sa oferi abonatilor tai poti oricand sa cauti pe google produse cu PLR si MRR sau poti sa te inscrii gratuit la acest site www.turnkeybusinesspackages.info si sa descarci de acolo cateva din produsele digitale care vin cu drepturi de revindere.

A doua metoda pe care o recomand se numeste schimb de trafic. Daa, da, stiu. Nu e nimic nou aici, poate doar felul in care poti sa profiti de aceasta metoda. Principiul este simplu: eu iti arat pagina mea tu imi arati pagina ta. Problema cu acest tip de trafic este timpul petrecut de vizitator pe siteul tau care este de regula sub 10 secunde. Exact! Ai doar cateva secunde sa convingi un vizitator sa devina abonat asa ca mare atentie la headline. Tot din pricina timpului scurt in aceasta metoda de trafic nu isi au locul pagini de vanzare, bloguri sau mai stiu eu ce alte minunatii online. Daca vrei sa profiti la maxim de acest trafic gratuit trebuie sa oferi ceva valoros pentru o adresa de email. Este trocul care are rata de succes cea mai mare prin schimbul de trafic. Nu uita ca cei care fac surfing aici sunt in acest loc exact din acelasi motiv ca si tine ... sa se uite cineva la pagina lor. Ei nu pierd ore in fata calculatorului ca sa vada oferta ta dar daca "le sare ceva in ochi" ar fi nechibzuiti sa nu verifice oportunitatea pe care le-o oferi.

Pentru a face puncte ca un profesionist este musai sa folosesti softul pus la dispozitie gratuit de TEbrowser.
Este un soft care face jumatate de munca in locul tau atunci cand vrei sa navighezi pe 5 siteuri de schimb de trafic in acelasi timp. Vezi tutorialele video de pe pagina si seteaza corespunzator nevoilor tale acest soft. Daca ai mai folosit schimbul de trafic pana acum ai sa fii uimit de rezultate, daca nu, va trebui sa ma crezi pe cuvant. Softul vine cu o lista impresionanta de siteuri TE (traffic exchange) de unde iti poti alege pe cele care se potrivesc cel mai bine cu nisa ta. Eu am ales:

1. easyhits4u.com pentru cei 400 000 de membrii si pentru ca imi pot seta ca pagina mea sa fie vazuta numai de romani.
2. trafficg.com tot pentru romanii care folosesc acest site
3. sweeva.com pentru feedback. Are o caracteristica unica care permite utilizatorilor sa lase comentarii despre squeeze-ul tau.
4. hitsboosterpro.com pentru rata de schimb de 1:1 si bonusurile cu care ne incanta Louise Venison - detinatoarea acestui site.
5. startxchange.com pentru comunitatea din jurul acestui schimb de trafic si pentru ca administratorul este singura persoana pe care o stiu care castiga o avere exclusiv prin aceasta metoda

Pentru a vedea ceva rezultate timpul de lucru petrecut pe schimbul de trafic ar trebui sa fie undeva intre 2 si 3 ore in fiecare zi. NU UITA ca odata sistemul pus la punct TU nu mai trebuie sa fii preocupat decat de trafic iar metodele pe care le-am expus aici sunt doar o picatura dintr-un ocean de metode de trafic gratuit sau platit.

Cam atat! Daca sunt intrebari nu ezita sa scrii un comentariu mai jos iar daca ai gasit util acest tutorial apasa pe LIKE, sunt sigur ca prietenii o sa-ti multumeasca.
Ti-a placut? Ajuta si spune mai departe

Sfarsitul lumii 2012?

Ce se va intampla mai exact in 2012


Sunt multe superstitii despre sfarsitul lumii care pana acum nu s-au adeverit, iar lumea ignora sau ia la misto orice argument cu privire la anul 2012. Insa iata ca oamenii de stiinta au confirmat si dovedit preziceriile unei  civilizatii demult disparuta pe nume Maya, ce era un popor foarte avansat, si ce au prevazut ca “sfârşitul timpului” va avea loc pe 21 decembrie 2012.
Foarte buni matematicieni si astronomi, ei au conceput unul din cele mai precise calendare cunoscute de om, mai exact decat cel gregorian utilizat azi. Calendarul lor a fost alcatuit in urma observarii minutioase a soarelui, a planetelor si a stelelor din Calea Lactee. Astronomii maya cunosteau - inca nu se stie cum - locatia exacta a centrului galaxiei, dand o importanta deosebita nasterii si disparitiei stelelor din acest spatiu
.
Mayasii intelegeau diferit timpul fata de omul modern de azi. Noi vedem timpul ca fiind linear; el poate fi incetinit, dupa cum chiar a demonstrat teoretic Albert Einstein, insa “curge” intr-o singura directie. Prin contrast, mayasii credeau ca timpul “curge” in cicluri care se repeta periodic, la finele fiecaruia incepand unul nou, si ca ciclurile temporale isi au originea in Centrul Cerului, denumit de ei Hunab Ku, un fel de “pantece cosmic” care a dat nastere lumii noastre si care o va distruge pentru a face loc alteia. Hunab Ku, pentru care mayasii aveau in scrierea lor si o ideograma ,era asimilat zeului suprem, creatorul.
 Astronomii maya cunoşteau locaţia exactă a centrului galaxiei, dând o importanţă deosebită naşterii şi dispariţiei stelelor. Bazându-se pe o combinaţie între divinaţii şi calcule matematice, indienii Maya au aflat, încă de acum 4.000 de ani, că pe 21 octombrie 2012 va începe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic şi cu stelele din centrul Căii Lactee. Astronomii moderni au confirmat că, la data solstiţiului de iarnă, în 21 decembrie 2012, soarele se va afla în aliniament galactic, pe aceeaşi linie cu Ecuatorul Galactic  adica linia care împarte în două Calea Lactee, divizînd-o în două emisfere, calendarul Maya terminându-se la această dată.
Interesant este faptul ca astronomii isi fac griji odata ce aceasta aliniere se va intampla,
pentru ca ei stiu ca odata cu acea aliniere Terra va avea de suferit intr-un mod sau altul.

Civilizatia Maya nu a prezis ''sfarsitul lumii'' ci doar sfarsitul timpului. Odata ce pamantul si soarele se vor alinia cu centrul galaxiei adica  pe 21-12-2012 , inseamna ca vom trece in cea de a-5-a lume, a-4-a lume sfarsinduse in 1987, deci acuma ne aflam intre doua lumi. Acest lucru inseamna ca timpul se scurteaza, fapt dovedit de oamenii de stiinta care au masurat Rezonanta( Rezonanta permite măsurarea frecvenţei vibratorii medii a planetei Terra ) pamantului sau pulsul terrei, rezonanta care timp de mii de ani a fost de  7,83 cicli pe secunda si care din 1980 aceasta a inceput sa creasca acuma fiind de 12 cicli pe secunda.
Creşterea rezonantei a planetei  face ca 24 de ore de viaţă pe Terra să corespundă de fapt cu numai 16 ore reale. Daca ati observat ca in ultima vreme timpul trece tot mai repede, si vati pus intrebarea de ce? acuma stiti de ce. Insa timpul continua sa se accelereze pana la trecerea in punctul ''Zero'', acesta insemnand alinierea cu centrul galaxiei care va avea loc pe 21-12-2012 data la care calendarul Mayas se termina. Deci la acea data 24 de ore din 1980 va corespunde cu 0 ore, astfel spus timpul nu va mai exista. Acest lucru  trebuie luat foarte in serios pentru ca nu e o superstitie prosteasca ci un fapt dovedit stiintific. Daca nici in stiinta nu avem incredere inseamna ca nu avem logica si nu ne pasa de viata. Daca vi se pare ca timpul trece repede, veti observa ca, cu cat ne apropiem mai mult de 21 decembrie 2012 timpul va trece uimitor de repde, dar nu vom lua in seama pentru ca inca ne socotim timpu in 24 de ore continund sa ne petrecem viata ca si pana acum. Dar daca zici ca mai sunt inca 2 ani pana atunci, acei 2 ani vor trece tot mai repede incat atunci cand vom ajunge la acea data ti se va parea ca nu a trecut mult timp decand ai citit acest articol, desi 2 ani pare mult timp.
Sunt curios daca aceste date confirmate de oamenii de stiinta sunt adevarate, cum ne vom simnti cand mai sunt cateva zile sau ore pana la acea data. Consecintele acestui fenomen intrece orice putere de imaginatie. Oricum se spune ca pamantul si toti locuitorii lui vor trece in alta dimensiune.Cu toti vom simti efectele acestei schimbari ca si simptome fizice cum ar fi migrenele, oboseala cronică, crampele musculare, simptome ale gripei, vise intense si altele. Toate aceste schimbări dramatice vor avea efecte serioase şi asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare şi va fi îmbunătăţit, având 12 spirale în loc de două, deci cu alte cuvinte vom evolua.Oare vom supravetui acestor modificari de ADN? Daca nu, aceasta inseamna sfarsitul pentru noi.
Se pare ca tot mai multe argumente arata ca in acel an ceva inimaginabil se va petrece cu terra si cu noi.
Oare sa fie adevarat?
Interesant este faptul ca daca timpul trece tot mai repede vom afla mai devreme decat ne imaginam.

Metin2- un mmorpg destul de interesant

Metin 2 este un joc online. Există patru clase de personaje: Războinic, Ninja, Şaman, Sura. Fiecare clasă de personaje poate fi trecută de la masculin la feminin şi invers.
Jocul este de tip MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game). Necesită o înregistrare pe site-ul principal, respectiv [metin2.ro], pentru varianta românească. Următorul pas este downloadarea clientului (jocul în sine).
Jucătorii trebuie să înainteze în niveluri obţinând cât mai multă experienţă, prin mai multe metode, să devină din ce în ce mai puternici mărindu-şi abilităţile magice, care sunt de două feluri pentru fiecare clasă şi au posibilitatea de a face misiuni, de a pescui, de a se căsători şi de a se duela. În joc sunt mai multe hărţi în care te poţi teleporta şi dacă omori animale poţi câştiga „yang“ (sau „gold“ în varianta americană), care este moneda de schimb a jocului.

Descrierea caracterelor

  • RĂZBOINIC: Datorită abilităţilor armurilor lor puternice, au un rol important în lupta corp la corp. Aspiraţiile lor vin mai ales din puterea fizică şi din spiritul lor calm şi echilibrat. Depinde de abilităţile alese, răzbunarea lor poate fi distrugătoare folosindu-se de armele manevrate cu ambele mâini sau prin îndemânarea utilizării unei săbii şi a scutului, ce pot pune piedici oricărui adversar. Magiile lor puternice doboară uşor inamicul. Magiile corp la corp sunt caracterizate prin viteză şi putere (mişcările aura sabiei şi berserk). Magiile mentale sunt caracterizate prin putere şi rezistenţă (mişcarea corp rezistent) şi restul magiilor care cel puţin la M scade o cantitate imensă de puncte de viaţă (PV) ale inamicului.
  • NINJA: Sunt asasini profesionişti, capabili în orice moment să lovească tăcut şi pe neaşteptate. Poartă numai armuri uşoare pentru a menţine viteza şi mobilitatea. Dedicati abilităţilor lor, Ninja sunt maeştri în luptele cu pumnalul cât şi cu arcul. Magiile pe pumnale se caracterizează prin combinaţiile între ele (ex.: la pumnal rulant în timp ce execută toate 6 atacuri cu pumnalele şi când îl aruncă în depărtare dacă mişcarea pumnal rulant este făcută va scădea de două ori mau multe PV decât simplu sau ambuscada din spate poate dubla atacul), magiile pe arc sunt caracterizate prin dexteritate şi paguba care o fac în PV, cu cât este mai aproape cu atât scad mai mult PV.
  • ŞAMAN: Sunt înţelepţi şi folosesc Farmecele şi Magia. Într-o luptă sau în apărarea unui camarad, puterile lor mistice sunt foarte eficace. Dedicaţi abilităţilor lor, Şamanii sunt maeştri în intensificarea damage-ului din timpul atacului şi în tămaduirea rapidă sau în susţinerea vrăjilor. Magiile de leac sunt caracterizate prin refacerea de viaţă (prin mişcarea de vindecare).
Magiile dragon sunt caracterizate prin atacul critical şi rezistenţa la atac fizic. (buffurile de dragon)
  • SURA: Sunt Luptătorii care au obţinut puteri magice când au decis să crească în braţele lor Sâmburii malefici ai Răului. Din aceasta cauză sunt maeştri în lupte prin mânuirea sabiei cauzând de asemenea chiar şi damage de la distanţă folosindu-se de magie. Dedicaţi abilităţilor lor, Sura îşi pot dezvolta farmecele folosite în atac şi pot spori puterea magica. Şi cei mai puternici Sura sunt cei pe magie neagră prin mişcarea (spiritul focului care scade mult din PV) dar şi magiile pe armă sunt foarte bune şi seamană într-un fel cu magiile de la corp la corp de la războinic.
  • Experienţă, status

    Un caracter are un nivel între 1 şi 99. Pentru a avansa un nivel trebuie să obţii un anumit număr de puncte de experienţă (XP). Experienţa se obţine omorând monştri sau rezolvând misiuni. Cu cât nivelul caracterului este mai mare, trebuie omorâţi monştri de nivel mai mare pentru a primi experienţă. Fiecare nivel este împărţit în patru bile de experienţă a câte 25%. Când se completează una din primele trei bile primeşti un punct pentru status. Există patru feluri de status: Putere (creşte valoarea atacului), Inteligenţă (creste puterea magică), Vitalitate (creşte viaţa), Dexteritatea (creşte apărarea). Samaniilor le trebuie crescuta int iar la ninja dex

    Vrăji

    În funcţie de vrăjile pe care le are, fiecare din cele patru caractere se clasifică în alte două ramuri:
    Războinic: Corp / Mental
    Ninja: Lama / Arc (Apropiere / Depărtare)
    Şaman: Vindecare / Dragon
    Sura: Magie Neagră / Arme Magice
    Fiecare dintre cele opt categorii sus-menţionate are vrăjile proprii (între 4 şi 6 pe caracter). Vrăjile se cresc atribuindu-le puncte. La fiecare nivel avansat (sau a patra bilă completă) se primeşte un punct. Maximul pentru o vrajă este 20. Apoi vraja se poate trece pe nivelul de Master prin citirea unei Cărţi a Competenţei apoi o treci la Grand Master prin Pietrele Întunecate.

    Yang

    Yang-ul este „moneda oficială“ din lumea Metin. Cu el se cumpără orice. Valoarea yang-ului este una relativă, depinzând de server, fiecare server având astfel preţuri diferite. Spre exemplu pe serverul Hydra o armă se poate cumpăra de la un alt jucător cu 100.000 de yang, iar pe altul aceeaşi arma ar valora 500.000 yang.

    Obiecte

    Obiectele (numite şi iteme) sunt principalul obiect de comerţ între jucători. Acestea se pot obţine de la monştri (atunci când se omoară un monstru poate pica un obiect), sau fiind cumpărate de la alţi jucători.

    Obiecte pentru fierar

    Obiectele pentru fierar sunt folosite pentru a îndeplini cerinţele fierarului, atunci când se îmbunătăţeşte o armă

    Pietre

    Pietrele se pun pe arme şi armuri, oferindu-le bonusuri.

    Cărţi ale competenţei

    Cărtile competenţei folosesc pentru a îmbunatăţi o magie cand aceasta ajunge la M

    Minereuri

    Minereurile se folosesc pentru a obţine produse finite care au diverse întrebuinţări
    si pentru a evolua o vraja. atentie trebuie sa fii de 24 ca sa o poti evolua

    Arme

    Armele se folosesc pentru a ataca adversari (monştri sau jucători). Armele se clasifică în:
  • Săbii o mână: Săbii cu viteză de atac mare, dar pagubă buna. Pot fi folosite de războinici, ninja şi sura.
  • Săbii două mâini: Săbii cu viteza de atac mică, dar pagubă mare. Pot fi folosite de războinici.
  • Pumnale: Viteza de atac foarte mare, paguba mică. Pot fi folosite de ninja.
  • Arcuri: Viteza de atac medie, paguba foarte variabilă, pot ataca de la distanţă. Pot fi folosite de ninja.
  • Evantaie: Viteză de atac mare, pagubă foarte mică. Pot fi folosite de şamani.
  • Clopote: Viteză de atac medie, pagubă medie. Pot fi folosite de şamani.

[modificare] Armuri

Se folosesc pentru a reduce pagubele cauzate de adversari. Fiecare caracter are propriile armuri. Armurile de sura:
  • Platoşa Recviem(level 1)
  • Platoşa Vrăjitor(level 9)
  • Platoşa Ghinion(level 18)
  • Platoşa de Stafie(level 26)
  • Platoşa Ying Yang(level 34)
  • Platoşa Mistică(level 42)

Scuturi

Scuturile au acelaşi rol ca armurile. Scuturile sunt comune pentru fiecare caracter.

Accesoriile

Accesoriile sunt: papuci, cercei, coifuri, coliere, brăţări. Acestea oferă anumite bonusuri
Ghid Sefi si Minisefi



Scroafa
Drop:Cutit norocos,Costum de fildes,Papuci de lemn,Dinte de mistret,Cutit scurt,Harta comorii(questitem),Sabie bastard,Cutit pumn de diavol.
-ataca automat si este intotdeauna in grupa cu 2 mistreti rosii blestemati
-Scrofa este unul din cei 4 lideri animali care trebuie ucisi la misiunea de lv 44-Hartile Comorilor
-in Pyungmoo mereu in jurul Batranului
-in Joan mereu in jurul Florilor fara nume
-in Yongan trebuie sa fie aproape de iesirea din sat spre vest(peste pod)la sud.La sfarsitul drumului este frecvent gasita.
-imun la necuostinta
-este asa-zisul sef al mistretilor
-spre deosebire de mistreti care au viteza de misacre sub medie,Scrofa are viteza de miscare peste
medie
Locatie:map 1

Lykos-lv 30
Drop:Cercei de abanos,Cutit norocos,Platosa magie,Sabie orhidee,Harta comorii(questitem),Blana de
lup+
-ataca automat si este mereu in grupa cu 2 lupi alfa-gri blest.
-Lykos este unul din cei 4 lideri animali ce trebuie ucisi la misiunea de lv 44-Hartile comorii
-in Pyungmoo se afla in partea de jos,langa muntele de langa Handu-up
-in Juan se afla la portalul catre map 2
-in Yongan se afla in sudul hartii,langa portalul catre atlantida
-imun la necunostinta
-sansa de necunostinta
-este asa-zisul sef lup
Locatie:map 1

Tigris-lv 35
Drop:Blindaj-placa de fier,Furca de lupta,Coasa de razboi,Cercei de cupru,Cartea misiunii(greu),Harta comorii(questitem),Ghiara de tigru
-ataca automat si este mereu in grupa cu 2 tigri albi blest.
-Tigris este unul din cei 4 lideri animali ce trebuie ucisi la misiunea de lv 44-Hartile comorii
-In Pyungmoo se afla mereu in nord-vestul insulei
-in Juan se afla pe coasta de vest(plaja)
-in Yongan se afla in insula mica din sud in care e Pescarul
-respawn la 10 min.
-imun la necunstinta
-este asa-zisul sef al
tigrilor
Locatie:map 1

Bera-lv 33
Drop:Costum leu-furnica,Evantai acvatic,Talpa de urs+,Papuci ornati cu aur,Sabie mare,Vesmantul dragostei,Gluga de zale,Cartea misiunii(normal),Harta comorii(questitem)
-ataca automat si este mereu in grupa cu 2 ursi bruni blest.
-Bera este unul din cei 4 lideri animali ce trebuie ucisi la misiunea de lv 44-Hartile comorii
-in Juan se afla in estul orasului in jurul templului
-in Pyungmoo se afla i partea nordica a orasului dar nu in partea de sus
-in Yongan se afla de obicei in jurul pescarului din nord-vest
-imun la necunostinta
-sansa de necunostinta
este asa-zisul sef al ursilor
Locatie:map 1

Jin-hee-lv 31
Drop-Sabie barbar,Papuci de aur,Sabie mare,Furca de lupta,Platosa de tigru,Sabie de argint,Banderola alba+,Arc distrugere
-ataca automat
-Skill:foloseste atacul magic intunecat
-fuge repede
-spawn la 10-15 min.
-dropeaza adesea multe licori
-pozitia pe harta este exacta
-in Juan se afla in insula din nord-est sau mai rar in alte extremitati ale mapei
-in Pyungmoo se afla in sudul hartii(nu la stanga,nu la dreapta,in centru)
-in Yongan se afla in nord-vestul hartii
-trebuie ucis de 30 ori la questul
dat de Femeia batrana-Razbunare pentru negustorul de inele
-este asa-zisul sef al juramantului alb
Locatie:map 1

Maimuta de piatra-lv 30
Drop:Furca de lupta,Iarba maimutei usoare,Sabie orhidee,Evantai oceanic,Medalie de cal,Arc ornament de cupru,Piatra spiritului
-este destul de usor s-o invingi singura,dar este inconjurata de nenumarati Giboni generali.Prin urmare,este destul de greu sa ajungi la ea,caci toate maimutele vin la tine sa te omoare.
-respawn la 15-30 min.
-poate dropa mult yang(cca. 30000-50000 yang)
-viteza de miscare foarte mare
-sansa crescuta la a dropa arme+4
-Skill:zdruncinare
-este asa-zisul sef al maimutelor incepatoare
Locatie:Hasun Dong-ultima camera

Capitanu bestie(capitanul bestial)-lv 42
Drop:Cheie de aur,Piatra spiritului,Sabie orhidee,Shuriken+,Pagina de jurnal(questitem),Arc distrugere
-mereu in grupa cu 2 arcasi salbatici si 2 general salbatic
-ataca automat
-dispune de un atac foarte puternic,aproape fiecare a doua lovitura e critica.
-de obicei dropeaza numai yang si licori
-se regenereaza foarte repede
-cea mai usoara cale e sa folosesti un glob al transformarii sau sa foloseti combo-ul pentru a-l rani mai
mult.
-in Bokjung il gasesti numai langa Nakajima
-in Bakra il gasesti in sud-estul mapei in apropiere de Ihma
-este asa-zisul sef al salbaicilor
Locatie:map 2

Maimuta umblatoare-lv 43
Drop:Iarba maimutei normale,Medalie de cal,Sabie sangeroasa,Platosa de dragon,Clopot magic,Evantai pheonix,Cutit de coaste,Vesmantul soarelui,Clopot gandac de otel,Platosa mistica,Arc corn de taur,Cutit pumn de diavol,Sulita ghetar,Piatra spiritului
-mereu in grupa cu 3 maimute general
si 3 maimute de piatra,intotdeauna creeaza noi Maimute de piatra
-dropeaza in mod regulat mult yang
-respawn la 25 min.
-este asa-zisul sef al maimutelor normale
Locatie:Jungsun dong-ultima
camera

Chuong-lv 45
Drop:Costum leu-furnica,Clopot de fantana,Cercei de abanos,Sabie semiluna,Cartea misiunii(greu),Cutit
scurt,Platosa de leu,Sabie orhidee,Cutit de coaste,Clopot gandac de otel,Coif blasfemie,Lama eliberare,Sabie 12 stafii,Clopot gandac aurit.
-trebuie ucis de 4 ori la "Cine seamana vant,culege furtuna"-misiune din Cartea misiunii(normal)
-trebuie ucis de 5 ori la antrenamenul de cal pentru lv 13
-Skill:2 lovituri rapide de patrundere(atacul spiritului)
-in grupa cu 1 vant negru To-su,1 vant negru Jak-to,1 vant negru Gu-ryung si 2 arcasi vant negru
-se spawneaza pe toate ch-urile
-in Bokjung se afla pe langa temnita maimutelor
-in Bakra se afla in sud-estu orasului,dar si intre Nakajima si Ihma
-in Jayang se afla pe langa Nakajima
-imun la necunostinta
-dropeaza adesea multe licori
-este asa-zisul sef al bandei vantului negru

Sef orc(Oberork)-lv 50

Drop:Piatra de fundament,Lada sefului orc,Piatra spiritului

-e foarte cautat,si prin urmare va muri aproape imediat dupa ce apare!
-in grupa cu 1 orc negru,1 orc negru gigant si 1 orc-elite vrajitor
-rareori singur
-dropeaza licori in pack-uri de 100-200
-n-ai nevoie neaparat de un glob al trasformarii
-Skill:dispune de un atac de explosie,care te impinge inapoi,dar nu si daca esti pe cal.
-daca esti langa un munte,poti ramane blocat in timp ce el te ataca,asa ca incearca sa dai logout
-este asa-zisul sef al orcilor
Locatie:valea Seungryoung(Insula din
mijloc)
dovada existentei extraterestrilor:
O planetă trece pe lîngă planeta Pămînt şi o întreabă:
- Ce mai faci, soro? Nu te-am văzut de milioane de ani!
- Nu prea bine... Ştii... mi-au ieşit Homo Sapiens...
- Nu te îngrijora, o să treacă! Am avut şi eu!

Regina esoterica-lv 54
Drop-nu dropeaza
-ataca automat
-se transforma in fantoma reginei esoterice la moarte
-este seful sectei esoterice
Locatie:templu Hwang
Fantoma reginei esoterice-lv 62
Drop-Piatra spiritului,Talisman necunoscut+,Placaj
-ataca automat
-iese din regina esoterica
-drop de 2-5 k yang
-Skilluri:1.chemarea fulgerului
2.vartejul dragonului
3.lovitura sferi intunecate
-al doilea sef esoteric
Locatie-templu Hwang

Lord maimuta-lv 55
Drop-Coif masca stafiei,Platosa de aur,Iarba maimutei grele,Costum de criminal,Vesmant pisica portocalie,Medalie de cal,Evantai solar,Piatra spiritului,Sabie semiluna.
-dropeaza des foarte mult yang
-respawn la 30 min.
-este greu de omorat,deoarece toate maimutele te ataca si se respawneaza repede
-este asa-zisul sef al maimutelor experte
Locatie:Sangsun Dong(ultima camera)

Regina paianjen-lv 60
Drop:Bustean prefabricat,Lada reginei paianjen,Piatra spiritului
-este recomandabil sa folosesti un glob
-Skill:nor otravitor cu sansa mare de otravire
-viata si regenerare mare fata de alti BOSSI
-este seful paianjenilor
Locatie:Kuakhlo Dong(camera
rosie)-cave 1-v1

Testoasa uriasa de desert-lv 67
Drop:Lada testoasei de desert,Placaj,Piatra spiritului
-se poate teleporta
-se spawneaza la Regele piatra
-Skill:1.combinatie intre zdruncinare si ragetul dragonului-adversarii sunt puternic raniti dar nu foarte puternic.
2.nor de nisip cu cel mai mare dmg
-se gaseste in jurul portalelor si langa v1
-te poate omori dintr-un atac
-in grupa cu 2 beduini,1 om scorpion mic si 1 arcas scorpion
-ataca automat
-mai usor de omorat cu o arma de o mana
-este asa-zisul sef al monstrilor de desert(beduini,serpi,scorpioni,ochiuri)
Locatie:desetul Yongbi

9 cozi-lv 72
Drop-Piatra fundament,Lada 9 cozi,Piatra spiritului
-in grupa cu 3 golemi,1 gheata vrajita si un leu de gheata
-golemii se respawneaza
-ataca automat
-Skilluri:1.furtuna de zapada
2.explozie iures
-de obicei apare la teleporter
-respawn la 90 min.
-este unul din cei 5 bosi ai mobilor de gheata(ceilalti 3 neimplementati)
Locatie:Muntele sohan

Regele foc-lv 73
Drop:Lada rege foc,Piatra spiritului,Placaj
-in grupa cu 3 Flacari,1 Spirit al focului si 1 luptator de foc
-PV putin
-Skill:combinatie intre atacul sabiei si atacul spiritului
-sansa de necunostinta
-unul din cei 2 sefi ai focului(celalalt neimplementat)
Locatie:Hartie doyum

Regele demon-lv 75
Drop:Cartea competentei,Chakram,Sabie semiluna,Ucigator de lei,Arc aripa uriasa,Evantai solar,Clopot gandac de otel,Piatra spiritului
-omoara-l ca sa poti trece la etajul 4 din DT(e la etajul 3)
-in grupa cu 2 sulitasi comuni si 2 samani comuni
-bonusurile puternic contra vampiri si contra diavoli sunt ambele efective
-dropeaza gramezi de 12 yang
-Skill:zdrobire
-cand e ucis toti demonii din sala si toti caii mor
-primul sef al demonilor
Locatie-DT-etaj 3

Regele demon mandru-lv 75
Drop:Lada rege demon,Piatra spiritului,
-la acelasi etaj 6 se afla fierarul turnului care poate fi de arme,armuri sau bijuterii
-mai intai omoara toti mobii si apoi regele pentru a avansa la etajul 7
-bonusurile puternic contra vampiri si contra diavoli sunt ambele efective
-dropeaza gramezi de 12 yang
-Skill:zdrobire
-cand e ucis toti demonii din sala si toti caii mor
-al doilea sef demon
Locatie-DT-etaj 6

Fantoma tigrului galben-lv75
Drop:Lada tigru galben,Piatra fundament,Piatra spiritului
-in grupa cu 3 generali broasca taur si 2 brotaci soldati
-generalii se respawneaza
-Skill:Cutremura pamantul,din care ies tunete
-este asa-zisul sef al broastelor
Locatie:templu Hwang

Ingerul cu coasa(Reaperul)-lv 78
Drop:Lada inger cu coasa
-este la ultimul etaj din DT
-la eventuri apare si in alte locuri
-bonusurile puternic contra vampiri si contra diavoli sunt ambele efective
-Skill:1.vartejul sabiei
2.zdrobire tripla
-odata ucis,veti fi teleportat la intrarea in DT
-este seful demon suprem
Locatie-DT-etaj 9

Copac fantoma imens-lv 84
Drop-Piatra spiritului
-in grupa cu 3 salcii fantoma rosii care se respawneaza
-dropeaza foarte mult yang
-este asa-zisul sef al mobilor din lemn
Locatie-Padurea rosie,Metinul Jeon-un
si Metinul Tu-young


Dragonul rosu(SMOK)-lv 80
Drop necunoscut
-foarte greu de invins
-numai la evenimente
Locatie:aleasa special



Vaduva neagra(regina paianjen intunecata)-lv 97
Drop necunoscut
-numai la evenimente
Locatie:aleasa special

Sper sa va ajute